Nyttig om kaffe

  • Hva er koffeinfri kaffe?

    av Petter Tancred Olsen Hva er koffeinfri kaffe?
    Koffeinfri kaffe er kaffe hvor det meste av koffeinet er fjernet gjennom en av flere prosesser: kjemiske løsemidler, CO₂ eller vannmetoden. Selv om den ikke er helt koffeinfri, inneholder den svært lave mengder koffein sammenlignet med vanlig kaffe. Koffeinfri kaffe smaker ofte litt mildere enn vanlig kaffe, men bevarer likevel mange av de helsemessige fordelene, som redusert risiko for enkelte sykdommer.
    Publisert i kaffe, kvalitet, produksjon
  • Hvordan vann påvirker kaffesmaken

    av Petter Tancred Olsen Hvordan vann påvirker kaffesmaken
    Vann spiller en kjempeviktig rolle for smaken av kaffen, fordi det er vannet som gjør grovarbeidet med å dra smakene ut av kaffegruten når kaffen brygges.
    Publisert i kaffebrygging, temperatur, vann
  • Kaffens historie

    av Petter Tancred Olsen Kaffens historie
    Vi ser på kaffens dokumenterte historie både i verden og i Norge, fra de første historiske funnene i år 800 til kaffens utbredelse i Norge gjennom 1700-tallet.
    Publisert i kaffe, opprinnelse
  • Hvordan graderes egentlig kaffe, og hvorfor skal du bry deg?

    av Petter Tancred Olsen Gradering av kaffe
    Kaffe vurderes etter kvaliteten og størrelsen på de grønne kaffebønnene på en skala fra 1 til 20 - der en høyere score indikerer bedre kvalitet.